Saltbakt sellerirot
Ovnsbakt sellerirot er saftig og aromatisk i smaken. Du kan ovnsbake den slik den er, eller pakke den inn i salt før du har den i ovnen. Saltet vil bidra til en raffinert smak.
- 1 kg sellerirot
- 2 dl grovt salt
- 2 ss vann
- 4 ts smør
- 4 ss kruspersille
- Aluminiumsfolie
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Finhakk persillen. Skyll og skrubb selleriroten. Bruk gjerne en liten kniv eller skje til å skrape ut jordrestene i gropene.
- Ha saltet i en skål, og bland inn 2 ss vann, til saltet har fått en grøtete konsistens. Bruk gjerne en stavmikser om du har det.
- Pakk selleriroten inn i saltet, også inn i aluminiumsfolie. Stek selleriroten i ovnen i 2–2,5 time, til den er gjennomstekt.
- Fjern saltet, og del selleriroten i fire. Server persillen og smøret til retten.